IMF: Yapay Zeka ve İşin Geleceği Raporu

“Yapay Zeka Küresel İstihdamın %40’ını Etkileyecek”
imf-yapay-zeka
IMF “Yapay Zeka ve İşin Geleceği” raporunda yapay zekanın küresel işgücü piyasası üzerindeki potansiyel etkisi tartışılıyor. Bulgular, küresel istihdamın nere- deyse %40’ının yapay zekaya maruz kalacağını söylerken, gelişmiş ekonomilerin yükselen piyasa ve gelişmekte olan ekonomilere kıyasla daha yüksek risklerle ancak aynı zamanda daha fazla fırsatla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Gelişmiş ekonomilerde işlerin yaklaşık %60’ı yapay zekadan etkilenebilecek durumda. Gelişmekte olan ekonomilerde ve düşük gelirli ülkelerde ise yapay zekaya maruz kalmanın sırasıyla %40 ve %26 olması bekleniyor.

Yapay zeka, farklı erişim düzey ve imkanlarından dolayı, aynı zaman- da ülkeler içindeki gelir ve servet eşitsizliğini de etkileyebilir. Yapay zekadan yararlanabilenler için üretkenlik ve ücretlerde artış görürken diğerleri geride kalabilir. Rapordaki genel değerlendirmede yapay zekanın muhtemelen eşitsizliği daha da kötüleştireceği ve politika yapıcıların bunu ele almak için kapsamlı sosyal güvenlik ağları ve yeniden eğitim programları oluşturması gerektiği vurgulanıyor.

IMF ülkelerin doğru politika- ları oluşturmasına yardımcı olmak için; dijital altyapı, insan sermayesi ve işgücü piyasası politikaları, yenilik ve ekonomik entegrasyon ile düzenleme ve etik gibi alanlardaki hazırlığı ölçen bir Yapay Zeka Hazırlık Endeksi geliştirdi.

Sizinde yapay zeka çözümü istiyorsanız New Bilişim Teknolojileri İle iletişim kurabilirsiniz.

Tags

Benzer Yazılar

İletişim

Kapsamlı yazılım çözümleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz

Sorularınızı yanıtlamaktan ve  ihtiyaçlarınıza en uygun çözümleri sizlere sunmaktan mutluluk duyarız.

Avantajlarımız :
Çalışma adımlarımız neler ?
1

Size uygun bir zamanda bir görüşme planlıyoruz

2

Proje analizi ve ihtiyaçlar toplantısı yapıyoruz

3

Teklifimizi hazırlıyoruz

Ücretsiz Danışmanlık Planlama